Contact

Logo Team TOC

De UCI Para-Cycling Track World Championships worden georganiseerd door het sportevenementenbureau Team TOC. Team TOC is een sportevenementenbureau en de verbindende speler in de organisatie van sportevenementen. Van sales tot aanvraag van vergunningen, het regelen van logistiek tot exploitatie: Team TOC zorgt ervoor dat alles geregeld wordt.

Team TOC heeft inmiddels een enorm trackrecord opgebouwd. In het twintigjarig bestaan hebben we al vele wielerevenementen in samenwerking met de internationale wielerbond UCI en lokale overheden mogen organiseren. In opdracht van de UCI werkten we al mee aan vier WK’s Wielrennen: 1998 (Valkenburg), 2012 (Valkenburg), 2013 (Toscane) en 2014 (Ponferrada). Ook organiseerden we de WK’s Veldrijden in 2006 (Zeddam) 2009 & 2014 (Hoogerheide) 2013 (Louisville) en 2017 (Belvaux). Daarbij maakt Team TOC graag kennis met nieuwe sporten; zo haalden we in 2011 de UCI BMX Supercross naar Nederland, met als hoogtepunt de wereldkampioenschappen BMX in Rotterdam en creëerden we samen met Red Bull de spectaculairste tijdrit voor amateurwielrenners: Red Bull Kop over Kop. Onze sport is dus het organiseren van evenementen en het verzorgen van alles voor en achter de schermen, daarbij gebruik makend van de kennis en het netwerk van ons winnende team. Uiteraard aangevuld met de inzet en knowhow van lokale partijen. Vooruitkijken en -denken, aan en bijsturen, maar tegelijkertijd steeds het grote geheel bewaken: dat is wat wij doen.

De komende jaren staan er fantastische sportevenementen op onze kalender, met maar liefst vier wereldkampioenschappen! In 2019 organiseert Team TOC de World Archery Para Championships, de World Archery Championships, WK UCI Para-Cycling Track in Apeldoorn en de WK UCI Para-Cycling Road in Emmen.

Local Organizing Committee

Contact