WK Para-cycling Track 2019

Omnisport Apeldoorn is van 14 tot en met 17 maart 2019 gastheer van 2019 UCI Wereldkampioenschappen Para-cycling op de baan Omdat WK het belangrijkste kwalificatiemoment zijn voor de Paralympische Spelen in Tokio in 2020, zullen alle wereldtoppers in Apeldoorn aanwezig zijn. Naast de wedstrijden op de baan zijn verschillende bijzondere side-events. De WK en de side-events zijn volledig gratis.

De provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn zijn bijzonder trots als gastheer van dit mondiale baanwielerspektakel: ‘We vinden als provincie breedtesport- en topsportevenementen erg belangrijk. Daarbij is sporten voor mensen met een beperking een belangrijk speerpunt in ons sportbeleid. Ik ben blij dat we dit mooie evenement in Gelderland mogen organiseren en ervan overtuigd dat dit evenement bijzonder inspirerend zal zijn. Zowel om te laten zien dat iedereen mee kan doen en kan sporten, maar ook voor bedrijven om te ontmoeten en voor sportverenigingen om nog meer mensen enthousiast te maken voor de wielersport’, aldus gedeputeerde Jan Markink.

Wethouder Nathan Stukker van de gemeente Apeldoorn: ‘We zijn ontzettend blij dat Apeldoorn naast de WK Baanwielrennen in 2018 ook in 2019 als gaststad mag optreden voor de WK Para-baanwielrennen’.