Tristan Bangma en Cor van Leeuwen hebben in Baie-Comeau de wereldbeker op hun naam geschreven. Het Nederlandse duo won zondag de wegrace, nadat ze eerder als zevende waren geëindigd in de tijdrit. Martin van de Pol (C5) moest de winst in het eindklassement van de Para-cycling World Cup aan de Fransman Dorian Foulon laten, terwijl ook Tim de Vries en Jennette Jansen – beiden afwezig in Canda – voorbij werden gestoken in het wereldbekerklassement.

Laura de Vaan (H5) was voor de start van de wereldbekerwedstrijd in Canada al zeker van de eindzege, maar zette in Canada de kers op de taart door zowel de tijdrit als wegrace op haar naam te schrijven. Voor de Vaan betekende het haar vijfde overwinning van het seizoen in de wereldbeker, alleen in Oostende moest ze in de wegrace de Duitse Andrea Eskau voor zich dulden. Het totaal aantal Nederlandse eindzeges in het wereldbekerklassement komt daarmee op drie, want ook Carmen Koedood (H2) hoefde in Canada niet meer in actie te komen om de zege veilig te stellen.

Pech en geluk voor Nederlandse tandems

Tristan Bangma en Cor van Leeuwen, de derde Nederlandse eindwinnaars van het wereldbekerklassement, hadden in Baie-Comeau nog alles te verliezen. Concurrenten Vincent ter Schure en Timo Fransen kenden echter veel pech tijdens hun races. Al tijdens de warming-up van de tijdrit ging het fout voor het duo. De Nederlandse tandem ging onderuit, maar kon op tijd opgelapt worden voor de rit tegen de klok. Daarin wisten ze door materiaalpech echter niet te finishen. In de wegrace reden Vincent en Timo lange tijd voorop, maar werden ze in de laatste kilometers voorbijgestoken, waarna Tristan en Cor alsnog zorgden voor een Nederlandse zege en daarmee bovendien het eindklassement in de wereldbeker veilig stelden.

Recommended Posts

Leave a Comment

Martin van de Pol in tweede positie, achter de Fransman Dorian Foulon