Mooi weer, veel Nederlandse medailles en een fantastische sfeer langs het parcours. Dag 1 van de Para-cycling World Cup leverde veel geweldige momenten op. Er was de uitreiking van de gouden fiets voor de ‘Fietsschool van het jaar’ van de provincie Drenthe, een indrukwekkend symposium met sporthelden Kjeld Nuis en Bibian Mentel en er was maar liefst zes keer goud voor Nederland. 

Handbikers naar 4 keer goud

Al vroeg op de dag zorgde handbiker Carmen Koedood (WH2) voor het eerste Nederlandse goud. Aangemoedigd door de kinderen van verschillende Drentse scholen die de World Cup in Emmen bezochten, volgden Laura de Vaan (WH5), Jennette Jansen (WH4) en Tim de Vries haar goede voorbeeld. Allemaal zetten ze de snelste tijd neer op het 7,8 kilometer lange parcours rond de Meerdijk in Emmen, terwijl ook Geert Schipper met zilver (MH4) en Chantal Hanen (WH5) brons het podium op mochten.

Fietsschool van het jaar
Op het zelfde podium werd in de middag door gedeputeerde Henk Brink van de provincie de fietsschool van het jaar bekendgemaakt. De Vincent van Gogh school uit Beilen mag zich een jaar lang dé fietsschool van de provincie Drenthe noemen. OBS De Drift uit Grolloo en OBS Dordtse Til uit Nieuw-Dordrecht eindigden als goede tweede en derde. De kinderen van de drie scholen genoten daarna onder meer van een handbike- en rolstoelbasketbalclinic, een potje voetbal op het veld van de FC Emmen kidsclub en een meet & greet met Bibian Mentel en Kjeld Nuis.

Waar een wil is…
De twee helden van afgelopen sportwinter – Nuis won twee keer goud op de Olympische Spelen en Bibian Mentel deed hetzelfde op de Paralympics – waren bij ProEmmen te gast voor het symposium “Waar een wil is…”, waar zij vertelden over hun weg naar de top en alle tegenslagen die zij op weg ernaartoe te verwerken kregen. Het was de opmaat naar een geweldig einde van de dag, waarbij het Nederlandse tandemduo Vincent ter Schure/Timo Fransen en Daniel Gebru Abraham ervoor zorgden dat het Wilhelmus voor de zesde keer te horen was.

Recommended Posts

Leave a Comment

Bibian Mentel aan het woord tijdens symposium Para-cycling World CupVrijwilligers poseren tijdens Pra-cycling World Cup in Emmen