Tristan Bangma en Cor van Leeuwen (tandem), Martin van de Pol (C5) en Laura de Vaan (H5) verdedigen komend weekend in het Canadese Baie-Comeau hun leidende positie in de wereldbeker Para-cycling. De World Cup in het Franstalige gedeelte van Canada is na Oostende in mei en Emmen in juli de derde en laatste World Cup van het seizoen.

Nederland is met een kleine selectie afgereisd naar Canada. Slechts acht Nederlandse rijders komen in actie in Bai-Comeau. Naast de eerdergenoemde leiders in het wereldbekerklassement staan ook Vincent ter Schure en Timo Fransen (tandem), Stijn Boersma (C3) en Mark Mekenkamp (H3) aan de start. Onder meer wereldkampioenen Jetze Plat (H4), Tim de Vries (H5), Carmen Koedood (H2) en Jennette Jansen (H4) slaan de World Cup in Bai-Comeau over, terwijl Caroline Groot wel op de startlijst staat maar vanwege een blessure opgelopen tijdens de WK in Maniago verstek moet laten gaan.

Zes mogelijke wereldtitels

Ondanks de kleine selectie valt er heel wat te winnen voor Nederland. Liefst zes Nederlandse wielrenners voeren het wereldbekerklassement in hun categorie aan. Zelfs de afwezige Tim de Vries en Jennette Jansen kunnen in theorie het wereldbekerklassement nog winnen als hun concurrenten niet te veel punten halen, terwijl Carmen Koedood het wereldbekerklassement zelfs al binnen heeft. Ook in de tandemklasse komt er sowieso een Nederlands feestje aangezien alleen het Nederlandse duo Ter Schure/Fransen de leidende positie van Bangma/Van Leeuwen nog in gevaar kan brengen.

Recommended Posts

Leave a Comment

Jetze Plat wint de wegrace op de WK Para-cycling in Maniago (Italië)Tristan Bangma en Cor van Leeuwen winnen wereldbeker