Een groot aantal Nederlandse en Belgische Para-cycling toppers nam afgelopen week (4-6 april) deel aan de Healthy Ageing Tour 2018. Het was voor het eerst dat Para-cycling onderdeel uitmaakte van de internationale wielerwedstrijd in Noord-Nederland, die sinds 2011 wordt georganiseerd voor elite-vrouwen en junior-vrouwen. Naast een fantastische koers leverde de wedstrijd ook een schitterend podium op.

Zware koers

In tegenstelling tot bij de elite en junioren editie van de Healthy Ageing Tour stonden aan de Para-cycling wedstrijd ook mannen aan het vertrek. Daarnaast werd er gestart verschillende categorieën, met wedstrijden in de C-klasse (C1-C5) en de tandemklasse (B1-B2). Naast een tijdrit in Heerenveen, met start en finish bij het Abe Lenstra Stadion van voetbalclubs sc Heerenveen, reden de rijders twee lastige etappes door de provincie Groningen. Door de weersomstandigheden – veel regen, kou en wind – was de koers bovendien extra zwaar.

Schitterende winnaars

Alyda Norbruis (C2), Caroline Groot (C5), Griet Hoet en Anneleen Monsieur (Tandem) bij de vrouwen en Kris Bosmans (C3), Martin van de Pol (C5), Stephen de Vries en Cor van Leeuwen (tandem) bleken over drie etappes uiteindelijk de sterkste en werden als winnaars op het podium in Winschoten gehuldigd met bloemen en kampioenstruien.

Van 6-8 juli is de volgende internationale Para-cycling wedstrijd in Nederland als er in Emmen wordt gestreden om de World Cup.

Recommended Posts

Leave a Comment

Para-cycling rijders in actie tijdens World Cup in EmmenPodiumceremonie tijdens para-cycling World Cup