De Para-cycling World Cup in Emmen is in volle gang. Naast de wedstrijden is er van alles te beleven. Het plein naast PRO Emmen is dit weekend omgetoverd tot het Beweegplein.

Beweegplein

Sport Drenthe organiseert in samenwerking met lokale sportverenigingen, scholen, The Organizing Connection, het Drenthe College, de gemeente Emmen en de provincie Drenthe allerlei verrassende activiteiten. Niels van der Weerd is spin in het web: “De wereldbeker para-cycling is een waanzinnig mooi evenement. Perfect om leuke side-events bij te organiseren. Daarom hebben we al deze verschillende partijen bij elkaar gezet, en daar is een heel tof programma uitgekomen.”

Nieuwe sporten

Op vrijdag krijgen scholieren uit het basis-, middelbaar- en speciaal onderwijs in de omgeving van Emmen de kans om nieuwe sporten uit te proberen. “We hebben ervoor gekozen om scholieren met relatief onbekende takken van sport kennis te laten maken”, vertelt van der Weerd. “Denk aan honkbal, handbiken en rolstoelbasketbal. Vervolgens blijven de leerlingen nog een uur naar de wielerwedstrijden kijken. Het is erg leuk voor de rijders om zo’n enthousiast publiek langs de kant te hebben staan.”

Iedereen is welkom om dit weekend te komen kijken bij de para-cycling wereldbekerwedstrijden. Op zaterdag en zondag is er op het Beweegplein ook nog van alles te doen voor het publiek. Kinderen kunnen bijvoorbeeld rugbyen, e-hockeyen of meedoen aan een voetbalclinic van de FC Emmen Kidsclub.

Recommended Posts

Leave a Comment

Start van tandems tijdens Para-cycling World Cup in EmmenBibian Mentel aan het woord tijdens symposium Para-cycling World Cup