De internationale wielerunie UCI heeft op 15 en 16 april een bezoek gebracht aan Emmen voor een inspectie van het parcours voor de World Cup. Ook werden de accomodaties van FC Emmen, Atletiekvereniging EAC de Sperwers en GSC Emmen bezocht. De drie verenigingen bieden tijdens het evenement onderdak aan sporters, officials en vrijwilligers.

Voorbereidingen

Hoewel het de tweede keer is dat de World Cup in Emmen wordt gehouden, wordt er niets aan het toeval overgelaten door de UCI. Samen met Luc Herberichs, projectmanager van sportevenementenbureau The Organizing Connection, brachten twee afgevaardigden van de internationale wielerunie een tweedaags bezoek aan sportpark Meerdijk, van 6 tot en met 8 juli het decor voor de World Cup Para-cycling. Herberichs: “De verenigingen in Emmen kunnen trots zijn op hun accommodaties. Alles ziet er prima uit. Dat vond de UCI gelukkig ook. Emmen is er klaar voor.”

Side events en symposium

Naast de wereldbekerwedstrijden in de verschillende categorieën staan er tijdens de World Cup opnieuw diverse side-events op het programma. Zo kunnen jong en oud in het weekend verschillende sporten uitproberen op het belevingsplein en vinden er sportieve clinics plaats. Ook worden ondernemers uit Emmen en de lokale politiek bij de World Cup betrokken met een speciaal symposium over het belang van gehandicaptensport en de kansen die internationale sportevenementen de stad en provincie bieden op maatschappelijk en economisch gebied.

“Een echt wielerfeest”

Net als vorig jaar is het evenement gratis te bezoeken. Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt over het parcours en de verschillende side-events. Herberichs: “De World Cup in Emmen valt samen met de start van de Tour de France. Uiteraard gaan we daar ook iets mee doen. Het belooft in ieder geval een echt wielerfeest te worden.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Logo Healthy Ageing Tour