Emmen maakt zich klaar voor de tweede editie van de UCI Para-cycling World Cup. Na de succesvolle uitgave van afgelopen jaar vindt er van 6 tot en met 8 juli opnieuw een wereldbekerwedstrijd para-cycling plaats in de stad. Aan de start staat de wereldtop in het aangepast fietsen, maar behalve drie dagen topsport is er nog veel meer te beleven rond De Oude Meerdijk. 

Wereldtop aan de start

De UCI Para-cycling World Cup competitie bestaat dit jaar uit drie wedstrijden. Naast Emmen zijn de Belgische kuststad Oostende en het Canadase Baie-Comeau gastheer van een wereldbekerwedstrijd. De wereldbekerwedstrijd in Oostende leverde voor Nederland een ongekende medailleoogst op. In totaal werden er twaalf medailles veroverd, waarvan zeven gouden, drie zilveren en twee bronzen. De prestaties in België beloven veel voor de wedstrijd in Emmen, waar de Nederlandse handbikers, cycling- en tandemrijders opnieuw de strijd aangaan met de wereldtop. Met concurrentie van liefst 300 wielrenners uit meer dan 30 landen kunnen zij de aanmoedigingen van het thuispubliek goed gebruiken.

Beweegplein

De Para-cycling World Cup in Emmen is meer dan alleen fietsen. Het hele weekend staan er verschillende leuke activiteiten op het programma. Op vrijdag krijgen leerlingen van scholen in de omgeving van Emmen de kans om verschillende sporten uit te proberen op het beweegplein bij de Oude Meerdijk. De kinderen kunnen onder meer voetballen en honkballen maar bijvoorbeeld ook ervaren hoe het is om zelf een handbike te besturen. Daarnaast kunnen zij kennismaken van diverse beachsporten op Beachpark Emmen dat op vrijdagavond wordt geopend. Ook op zaterdag en zondag is er van alles te doen voor het hele gezin. Tussen 09.00 uur en 09.30 uur organiseert TFC Emmen speciale toertochten voor wielrenfietsen en mountainbikes. Om 10.00 uur starten de wedstrijden en de activiteiten op het beweegplein. Toegang van het evenement en deelname aan de clinics is volledig gratis.

Symposium “Waar een wil is…”

Naast de clinics voor scholen en de opening van Beachpark Emmen door topvolleybalsters Madelein Meppelink en Sanne Keizer vindt op vrijdag 6 juli (Stadion De Oude Meerdijk, 15.00 uur – 17.00 uur) ook een symposium plaats voor bestuurders, ondernemers en andere genodigden uit de regio Emmen. Te gast zijn Paralympisch snowboardster Bibian Mentel en schaatser Kjeld Nuis die tijdens de afgelopen Spelen in Zuid-Korea beiden twee keer goud wonnen. Tijdens het symposium beantwoorden zij vragen van gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe over het realiseren van ambities en het omgaan met teleurstellingen.

Compleet programma

Bijeenkomst Kenniscentrum Events 

Datum 5 juli
Locatie: Pro Emmen (Emmen)
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Let op!: Alleen voor genodigden

Symposium Thema: “Waar een wil is…” met Kjeld Nuis en Bibian Mentel

Datum: 6 juli
Locatie: Pro Emmen
Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Let op!: Alleen voor genodigden

Opening Beachpark Emmen en clinics 

Datum: 6-7-8 juli
Locatie: Beachpark Emmen
Tijd: 10:00 – 17:00 uur

Beweegplein

Datum: 6-7-8 juli
Locatie: Meerdijk
Tijd: 09:00 – 17:00 uur

Maak kennis met de FC Emmen Kidsclub 

Datum: 7/8 juli
Locatie: Meerdijk
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur

Springkussen 

Datum: 6/7/8 juli
Locatie: Meerdijk
Tijd: 10:00 tot 17:00 uur

Maak kennis met Wielrennen samen met Fiets Toer Club Emmen (FTC)

Datum: 7 juli
Locatie: Aanmelden op het beweegplein (Afstandkeuze tussen de 50, 75 en 100 KM)
Tijd: Start tussen 09:00 en 09:30 uur
Let op!: Helm & Racefiets zelf meenemen 

Maak kennis met ATB samen met Fiets Toer Club Emmen (FTC) 

Datum: 8 juli
Locatie: Aanmelden op het beweegplein (Afstandskeuze tussen de 15 en 30 KM)
Tijd: start tussen 09:00 – 09:30 uur
Let op!: Helm & Mountainbike zelf meenemen

Recommended Posts

Leave a Comment

Kinderen met een beperking tijdens Ready to sport-sportdagDaniel Gebru Abraham na winst in Emmen