Drie keer keer brons, twee keer zilver en een keer goud is de oogst van de Nederlandse para-cycling selectie na dag 3 van de 2019 UCI Para-Cycling Track World Championships in eigen land. Zaterdag zorgden Daniel Gebru Abraham (brons op de individuele achtervolging), de tandems Larissa Klaassen/Imke Brommer en Tristan Bangma (zilver en brons op de 1 KM tijdrit) zorgden ervoor dat het publiek in Apeldoorn drie keer mocht juichen.

Vrouwentandem verrassend sterk

Het tandemduo Larissa Klaassen/Imke Brommer reed in Apeldoorn voor het eerst samen op een WK. De vrouwen kwamen al in rit 7 in actie en moesten daardoor lang wachten voor ze konden juichen. Toen het Nieuw-Zeelandse duo Emma Foy/Hannah van Kampen zich stuk beet op de tijd van de Nederlanders wisten ze dat ze zeker waren van een zilveren medaille. De wereldkampioenen van 2018 Sophie Thornhill/Scott Helen, uitkomend in de laatste rit, bleken uiteindelijk de enige die sneller reden dan Klaassen en Brommer. Al biedt het verschil (0.7 seconden) perspectief richting de Parlympische Spelen van Rio de Janeiro.

Larissa Klaassen: “In Manchester bij de wereldbeker in januari waren ze nog ruim twee seconden sneller. We komen dus steeds dichterbij ze, dat belooft veel goeds richting Tokio. Daar willen we ze pakken.”

Brons voor Daniel Gebru Abraham

Naast de zilveren medaille van de Nederlandse vrouwentandem was er succes op de individuele achtervolging voor mannen. Daarin plaatste Daniel Gebru Abraham zich voor de kleine finale. De winnaar van de wegrace bij de afgelopen Paralympische Spelen won in zijn rit om de derde en vierde plaats van de Brit Jonathan Gildea en legde daarmee beslag op de bronzen medaille. Tristan Bangma en Patrick Bos wonnen gisteren al brons op de achtervolging en reden op zaterdag opnieuw ijzersterk, tegen de ijzersterke Britse duo’s Neil Fachie/ Matthew Rotherham Britse duo’s James Ball/Peter Michell bleken zij echter niet opgewassen waardoor brons opnieuw het hoogst haalbare was.

Daniel Gebru Abraham: “In de kwalificatie werd ik op waarde geklopt, meer zat er gewoon niet in. Gelukkig plaatste ik me wel voor de kleine finale en eindig ik uiteindelijk op het podium. Natuurlijk had ik liever goud gewonnen, maar met brons is het ook een mooie dag.”

Recommended Posts

Leave a Comment