Vandaag organiseerde VHTO het evenement Tech Track tijdens de WK Para-Cycling Track in Omnisport in Apeldoorn. Op dit evenement waren zo’n 50 meisjes van de middelbare scholen De Heemgaard, Het Streek, Veluws College Twello en Veluws College Mheenpark aanwezig om kennis te maken met de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van mens & techniek. Het doel van dit evenement is om de instroom van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten.

Wethouder van de gemeente Apeldoorn Nathan Stukker was aanwezig om het belang van techniek en ICT te benadrukken aangezien de gemeente springt om technisch personeel. Stukker was erg blij om een grote groep meisjes te zien met interesse in techniek. Tot slot wenste hij de deelnemers succes met hun opdracht: een racefiets voor de toekomst ontwerpen voor sporters met een beperking.

Om de deelnemers te informeren over para-cycling, was voormalig wereldkampioen para-cycling Arnoud Nijhuis te gast. Na een korte introductie nam hij de groep mee naar het middenterrein van Omnisport waar de internationale top aan het trainen was voor de start van de wereldkampioenschappen en om te kijken naar de aangepaste racefietsen. Ook werd er door een paar wielrenners van TeamNL tijd gemaakt voor een kennismaking en konden de deelnemers vragen naar de persoonlijke wensen van sporters voor de racefiets van de toekomst.

Daarna was het de beurt aan de deelnemers om gezamenlijk te brainstormen over de sportfiets van de toekomst. Zo werd er een racefiets gepresenteerd met een aanpassing waarmee visueel beperkte wielrenners zonder piloot kunnen deelnemen aan de wereldkampioenschappen.
Het Tech Track evenement werd afgesloten met presentaties en de winnaars gingen er met de gouden bel vandoor.

Recommended Posts

Leave a Comment